Putování po klášterech
Každý klášter má svého historického ducha
Edukace v klášterních prostorech

Prohlídky se konají po celý rok ve stanovené časy o víkendech:
sobota 10, 14, (v letní čas i v 16 hod)
neděle 11, 14, (v letní čas i v 16 hod)
S ohledem na provoz kláštera je změna programu prohlídek vyhrazena.

Ve všední den jen předem objednané skupiny.
Objednávky prohlídek kláštera ve všední dny: tel. 220 406 270; e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
Objednávky prohlídek kláštera pro děti (ZŠ a SŠ): br. Martin Ševeček O.S.B., Tel. 606 481 576; email: martinosb/zav./centrum.cz

Areál je volně přístupný:
Klauzurní, tj. dolní část klášterní zahrady, v níž stojí samotný objekt kláštera (tj. kostel a další budovy včetně zahrady okolo), je veřejnosti přístupná denně od 6:45 do 20:00.
Tzv. horní sad (horní zahrada severně od kláštera, nad klauzurní částí, mezi klášterem a vysokoškolskými kolejemi) je otevřen stále.
Břevnovský hřbitov (západně od klášterní zahrady) je přístupný z ulice „U Vojtěšky“, směrem od plochodrážního stadionu; hřbitov není součástí areálu kláštera ani prohlídkové trasy.

Prohlídkové okruhy

Prohlídka s průvodcem exteriéry i interiéry kláštera
Do prohlídky je zahrnuta: barokní bazilika sv. Markéty, doklad Dientzenhoferova stavebního umění a jeden z nejkrásnějších kostelů v Praze, románská krypta z 11. století, němý svědek dávné historie kláštera, který zůstává dobře ukryta pod barokní přestavbou, a barokní prelatura s Tereziánským sálem a freskovou výzdobou ambitových chodeb, jež nechává nahlédnout do dob, kdy opatské domy připomínaly šlechtická sídla. Během prohlídky se hovor několikrát stočí na zásadní témata jako je Benediktova řehole, založení kláštera sv. Vojtěchem a knížetem Boleslavem, spojení klášterů Břevnov a Broumov, současnost kláštera, který jako jeden z mála u nás stále obývají a spravují řeholníci.

Délka prohlídky: 90 minut
Vstupné: (základní / snížené): 100 / 60
Minimální počet pro skupinu s českým průvodcem je 10 osob, s cizojazyčným průvodcem 20 osob.